Известие

Collapse
No announcement yet.

Може ли да се запали с разкачени баланс валове?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може ли да се запали с разкачени баланс валове?

Понеже бие ремъчната шайба и съм демонтирал нея и ремъчната (ангренажна шайба ) на балансиращите валове, та питанката е има ли проблем да запаля колата така ?
    ПП: Ангренажното колело на коляновият ( към разпределителните валове) си е стегнато с централният болт.
    Аз не виждам проблем, но знам ли ?

В Алфаоунър направо ги махат тия валове с цел тунинг, ти се кахъриш дали да палиш. Пали няма страшно

П.П. До колкото помня и Ферариста караше май без тях.
    Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Та ето какъв е случая на колата. Дойде за проблем в селето ( преди година). Оказа се обаче, че проблема е в съединителят. След подмяна с нов ( по напред във времето) , при потегляне двигателят направо изкаше да откъсне тампоните и да избяга от коша. Та след полвин година обратно при мен и разфасоване. Къв беше случаят със съединителят незнам. Поне смених и семеринга наколяновият вал, че беше оплискал всичко. В крайна сметка от тез вибрации , се беше разлепил фланеца на кутията, за който е хванат единият тампон . Та сваляне на капака, 2 зъбчатки и после всичко обратно. Ремъчната шаба биеше зверски , та се наложи разглабяне и отпред. По това което се вижда , явно е имало някаква интервенция (удър) там. 3-те различни цвята пък на петите на раз. валове , говори и там за някакво вмешателство. Определено се вижда, че някой си е оставил ръцете на таз кола ( за ръждясалите отпечатъци на валовете говоря )
      Attached Files
      Last edited by dobromirski; d.m.y г., 08:44.

Comment

Няма проблем. Пали.
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

А валовете как се въртят,защото аз имах подобен проблем и моите след 5000км се отелиха тотал и колата почна да работи като ярмомелка, а оптяжният ремък го намерихме толкова разхлабен аха да падне.След смяна на валове и шлайф на блок сега пее като славей.

Alfa Romeo 156 2.0tssigpic
          бивша 155 2.0ts
          бивша 155 1.8ts

Comment

От 4-5 месеца съм резнал баланс валове, сега като заотварям двг за тва онва, ще ги махна и физически......иначе който си ги маха е добре да знае че зъбчатката между шайбата на кол вал и агренажа не трябва да се маха.....но аз така или иначе мисля да я махам, тъй като имам задна лапа от 1.8(тва е гадоста на която се закачат хидр помпа и генерат), и мисля че ако захващането и към блока е идентично, ще стане.....но още не съм го гледал тва......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              От 4-5 месеца съм резнал баланс валове, сега като заотварям двг за тва онва, ще ги махна и физически......
              Аз съм чул, че пада налягането на маслото като се махнат валовете.А като се замисля, има някаква логика.
              sigpic
              "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Можеш да караш спокойно и без тях. Няма нужда да ги махаш, само свали ремъка.
                166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
                  Аз съм чул, че пада налягането на маслото като се махнат валовете.А като се замисля, има някаква логика.
                  Ако се махнат, и не им се затапи масления канал е така, към главата налягането пада, но като се затапи, нямало ядове.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Малко ъпдейт по вторият пост

Защо обаче, на тъпата алфа , опашката на кутията не вшиза в маховиа ( както на всички "нормални" автомобили ) ами седи конзолно закрепена само на лагера на кутията ? Направо съм .....
                    Attached Files

Comment

Working...
                    X